bron:  fragment uit EERDSE KRANT - 24 mei 2018

"Terug in Nederland dacht Gerard dat het uitwerken van het plan op papier een mooie klus was voor studenten, maar de leraar was zelf zo enthousiast, dat hij dit voor zijn rekening nam! Op schaal werd een eend nagetekend en kon het uitzetten beginnen. Een flink karwei. 400 paaltjes werden vervolgens in de grond gezet op een oppervlakte van 32 bij 60 meter. Daarna werden er geulen gegraven en kon het aanplanten van de wilgen beginnen. “Uit de wijde omgeving heb ik takken gehaald”, geeft Gerard aan, “en er kwamen zelfs mensen deze brengen als ze ergens hadden gesnoeid omdat ze wisten van het plan. Hartstikke leuk natuurlijk”. De dikke takken gingen diagonaal en verticaal zo’n 80 cm de grond in, dit om een stevige haag te creëren. Acht weken lang is hij elke dag in touw geweest om in totaal 600 (!) meter haag van wilgen te maken en in elkaar te vlechten.

 

Nu kun je er nog doorheen kijken, maar dat zal vlug verleden tijd zijn. “Het zal nu een kwestie van snoeien in plaats van groeien zijn”, zegt Gerard met een lach tijdens de rondleiding in het doolhof. Het doolhof heeft daarnaast ook een educatieve functie, want voor de kinderen zijn op verschillende plekken vragen over de eendenkooi te vinden die ze moeten beantwoorden.

 

Het doolhof wordt zaterdagmiddag officieel geopend. Tussen 16:00 en 17:00 uur kan iedereen het doolhof ook vanuit de lucht bekijken. Een hoogwerker zal belangstellenden (dit kost 1 euro) zo’n 40 meter de hoogte in brengen voor een uniek zicht op het doolhof en de omgeving.