Bijzondere locaties in Eerde

Een proeftuin, speel- en belevingstuin voor jong en oud om met natuurlijke materialen activiteiten te ontwikkelen of bouwsels te maken. 

Dit is een neogotische kerk die in het midden van Eerde staat. De WOII zorgt voor veel schade aan het gebouw.

Op het plein voor de kerk bevindt zich een Heilig Hartbeeld uit 1924 dat in  2009 werd gerestaureerd.

In het parkje bij het kerkplein bevindt zich een merkwaardige kronkelrobina uit ongeveer 1880 en verder een muziekkiosk en een in het jaar 2000 gemetselde wensput.

Nieuwe ontwikkelingen maken het mogelijk dat er een mooie tuin aangelegd wordt naast de kerk in het hart van Eerde. 

Naast het Heilig hartbeeld kunt u hier informatie vinden op een bord dat werd samengesteld, door de werkgroep Eerdelogie i.v.m. Grenzeloos Eerde.

Dit is een oude herberg die werd gebouwd in 1884 en nog steeds als café in gebruik is. Het bevindt zich tegenover de kerk.

Uit 1990 ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de parochie Sint Antonius abt.

Of Eerdse molen uit1883 die in 2009 tot 2011gerestaureerd is. Momenteel is in de molen een dorpswinkel 'in de molen' gevestigd. 

Bij de Sint Antoniusmolen.  Het is een ronde gedenksteen, geplaatst op een bakstenen voetstuk. Op de gedenksteen is het logo van het 501ste Parachute Infanterie Regiment afgebeeld. Dit monument is gemaakt door enkele Eerdenaren.

Tuin met de  mozaïekbank van 'Dahliavereniging de Pompon'  

Dit monument bestaat uit een tweetal molenstenen.

op De Kuilen.  In1998 gebouwd door mensen uit Eerde. Een kapel waar men kaarsje kan ontsteken. 

28 januari 1972 geopend en totaal gerenoveerd waarbij de heropening op 14 maart 2014 een feit was. 

Dit monument staat op de Vlagheide  in het grensgebied tussen Schijndel en Eerde. Het betreft een klimrek in de vorm een Spitfire geplaatst. De Spitfire heeft dezelfde afmetingen als het originele gevechtsvliegtuig dat in de Tweede Wereldoorlog stond gestationeerd op het toenmalige vliegveld in Schijndel.

Landgoed op de Vlagheide heeft een Eendenkooi en er worden op diervriendelijke manier varkens gehouden. Kinderen kunnen zich vermaken in het doolhof in de vorm van een eend.

De Vlagheide begeeft zich in het hart van Meierijstad, op het punt waar de voormalige grenzen van de gemeenten  Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel bij elkaar kwamen. Hier ligt de Vlagheide (berg)heuvel, de voormalige vuilstort, waar men tegenwoordig kan recreëren. 

Het Duits lijntje genoemd  in Duitsland: Boxteler Bahn. De lijn verbond het Duitse Wesel met het Nederlandse Boxtel via Goch, Gennep, Uden, Veghel en Schijndel.

Foto: Renée Krol-Roelants | Color & Black Fotografie