Soos Paradise herleeft!

Reünie 

In 2012 was het 40 jaar geleden dat gemeenschapshuis ‘De Brink’ in Eerde werd geopend. Een goede reden voor een feestje. Tijdens de voorbereiding van de festiviteiten werd door de organisatie contact gelegd met de grondleggers van de soos Paradise, Frans Zegers uit Eerde en Eimbert van den Oetelaar, oud-inwoner van Eerde. Zij waren bijzonder enthousiast over het initiatief en zegden hun medewerking toe. Frans Zegers nam op deze avond weer plaats achter de discotheek zoals hij dat ook deed in de jaren ’70. En zelfs de muziek uit die jaren ontbrak niet.

 

Tentoonstelling

Eimbert van den Oetelaar heeft veel informatie bewaard over de soos. Met dit materiaal werd een tentoonstelling ingericht. Op 6 oktober jl. om 20.00 uur komen de eerste bezoekers het gemeenschapshuis binnen. Snel volgen er meer. Als eerste wordt een bezoek gebracht aan de tentoonstelling. Daar zie je de eerste reacties van mensen die elkaar jaren niet hebben gezien. Daar komen de verhalen al los. Aandachtig wordt gekeken naar alle dingen uit de jaren '70 die zorgvuldig zijn bewaard door Eimbert van den Oetelaar. Er worden herinneringen opgehaald en nog eens verteld hoe het in 'die tijd' allemaal was gegaan. 

 

Opening

Antoon van den Tillaart was vanaf oktober 1972 dertig jaar lang voorzitter van het stichtingsbestuur. Aan hem de eer om de avond te openen door het opzetten van een plaat. Heel toepasselijk was dit 'Celebration'. Er was inderdaad iets te vieren. Aan het eind van de avond kon worden geconcludeerd dat het 40-jarig jubileum op grootse wijze was gevierd met deze feestavond met als thema 'Soos Paradise'. 

Foto's: Antoinette van de Burgt, 2012

Publiciteit voor de reünie in 2012. V.l.n.r.: Beheerder Ebert van Wanrooij en bestuurslid Susanne van Kronenburg.

Eimbert van den Oetelaar (l) en Farns Zegers in gesprek met Bart Krijnen (r) van de lokale omroep Skyline, 2012.

Foto's: De reünie met tentoonstelling op 6 oktober 2012 in De Brink.