Activiteiten Eerde

Een pagina met diverse activiteiten die regelmatig georganiseerd worden in Eerde. Naast incidentele evenementen zijn er een aantal vaste activiteiten die jaarlijks (of om het jaar) op de agenda staan.  Zie ook de actuele activiteitenkalender van de Eerdse Krant. Heeft u ook een activiteit op de planning staan? Geef dit dan door aan de Eerdse Krant. 


Wandel 2-daagse Eerde

Organisatie:  Zij Uniek
Afstand:  5 - 7 km.

Onderweg is er een pauze met drinken en wat lekkers.
Kinderen die 2 dagen lopen krijgen een medaille!
1 dag lopen is ook mogelijk
Sommige paden zijn lastig voor buggy’s
Dus wil jij ook sportief bezig zijn? Trek gemakkelijke schoenen aan en ga gezellig wandelen in ons mooie Eerde!


Evenementen in Gemeenschapshuis De Brink

Organisatie: De Brink

Regelmatig word er een evenement georganiseerd op het gebied van Cultuur, zoals een muziekavond of toneeluitvoering, cabaret etc. Je kunt de evenementen vinden op de website van De Brink. www.debrinkeerde.nl


Ruilbeurs

Organisatie: Afdeling Zuid-Nederland van 'De Verzamelaar'

Iedere 4e zondag van de Maand is er een verzamelbeurs in Gemeenschapshuis De Brink. A.s. maandag 8 april komt de dorpsraad weer bijeen in gemeenschapshuis De Brink.


Openbare Dorpsraad bijeenkomst

Organisatie: Dorpsraad Eerde

Er vinden regelmatig openbare vergaderingen van onze dorpsraad plaats in gemeenschapshuis De Brink. Tijdens deze bijeenkomst verstrekken zij o.a. informatie over actuele ontwikkelingen ten aanzien  van ons dorp.  De dorpsraad rekent graag op uw komst.

Er bestaat voor iedere inwoner van Eerde de mogelijkheid om inbreng te leveren.  

mailadres: dorpsraad@eerde-meierijstad.nl

Een van de bijzondere bijeenkomsten van het jaar is de Nieuwjaarsreceptie.


Herdenking 

Organisatie: Airborne Comité Eerde

Elk jaar organiseert het Airborne Comité Eerde een herdenking op 4 mei (dodenherdenking) en 17 september.

Op  17 september 1944 landden de parachutisten van het 501 Parachute Infanterie Regiment bij Eerde. Operatie Market Garden was begonnen. Deze dag wordt jaarlijks gevierd als het begin van de bevrijding.
Locatie:  Geronimo-monument aan de Zandvliet, naast de Sint Antonius molen. WO II veteranen en diverse binnen- en buitenlandse delegaties zijn aanwezig bij de ceremonie.  Er zijn diverse toespraken en de kinderen van de adoptieklas (groep 8 Petrus en Paulus) zijn ieder jaar betrokken bij deze herdenking. Muziekvereniging Meijerijstad verzorgt de muzikale ondersteuning.


Eerdse MidZomerNachtQuiz

Organisatie:  Alfred en Hilde van Gompel,  Mark van de Meerakker, Lindy van Kronenburg

Een gezellige 24-uurs quiz waarin je kennis van Eerde, je sportiviteit, je vindingrijkheid en je creativiteit worden getest, dit wil je niet missen!

Inmiddels zijn er al meerdere edities geweest van dit geweldige spektakel.


De Eerdse Bergen ATB toertocht 

Er is naast een 30, 45 ook een 60km tocht uitgezet. Mooie afwisselende tocht met single tracks en onverharde paden. Hoogtepunt letterlijk en figuurlijk is het 3 keer beklimmen van de Vlagheide-berg (oud vuilnisbelt). Sinds 2019 wordt er gebruik van nieuwe kunststofpijlen voor een duidelijke bewegwijzering.

MTB-Toertocht

Organisatie:     De Eerdse Renners

Afstand:             30km  45km en 60km


Biljartkampioenschappen

In het hart van Meierijstad, wordt jaarlijks gestreden om de biljarttitel Kampioen van Eerde bij het Libre spel. Biljarters, zowel mannen als vrouwen, vanaf 16 jaar kunnen zich hiervoor inschrijven. Jaarlijks kan de organisatie rekenen op een grote deelname. Biljartvereniging Ons Genoegen uit Eerde tekent voor de organisatie.  

 

Supercup

De winnaar van het Eerdse biljartkampioenschap, ongeacht waar deze woont, mag deelnemen aan de wedstrijden voor de supercup. De winnaar van de supercup mag zich kampioen van Meierijstad noemen.  

 

Contact:  beheerder@debrinkeerde.nl of via telefoonnummer 06-22408797.


Aan tafel met D'eerd

Organisatie:  Pleun Stapelbroek, Marsha Claassen en Elles Ploegmakers

1 x per jaar veranderd Eerde in een groot restaurant en schuift men bij elkaar aan tafel. 

Men kan zich van te voren inschrijven en daarna krijgt men van de organisatie te horen welk gerecht ze dienen te verzorgen. Je krijgt per gang altijd 2 andere groepjes van ca. 3/4 personen op bezoek. Na het diner is er gelegenheid om nog lekker na te borrelen. 


Carnavalsprogramma

Organisatie: CV De Oivers

Night of the Prins: afscheid van de prins afgelopen jaar en onthulling nieuwe prins en gevolg. 

Playbackshow: Playback door de jeugd en de onthulling van de jeugdprins en prinses met gevolg. 

Pronkzitting:  Iedereen kan meedoen en een bijdrage leveren aan een avond vol entertainment. 

Tonproatersavond: Een avond waarbij er diverse tonproaters worden uitgenodigd en men kan rekenen op een avond vol plezier. 

Carnaval : Een gezellig en vol programma met 4 dagen Carnaval in gemeenschapshuis De Brink

Optocht: Dinsdag met carnaval is er de 'grootste optocht van Meierijstad' met na de optocht een geweldig spektakel op het pleintje met div. DJ's en feest op het plein. 


Beleef bevrijd Eerde

Organisatie: Toneelvereniging Eerde, Airborne Comité Eerde, Muziekvereniging Meierijstad, Stichting de Eerdse Molen

Precies in het hart van Meierijstad, tussen Sint-Oedenrode, Veghel en Schijndel in, vielen op 17 september 1944 de eerste parachutisten uit de lucht die Brabant zouden bevrijden van de Duitsers. Sint-Oedenrode en Veghel waren de eerste plaatsen die werden bevrijd, Schijndel volgde vijf weken later. Dit staat al twee jaar op de planning maar is door omstandigheden geannuleerd.  

De gebeurtenissen die 75 jaar geleden plaatsvonden, de oorlogsdagen worden nagespeeld in en om Eerde. Eerde verandert in een groot openluchttheater. Men zal meegenomen worden in het verhaal d.m.v. bijzondere voertuigen en kunnen ervaren hoe het er tijdens de WOII aan toe ging. Een route van ongeveer anderhalf uur waarbij men een ware historische belevenis krijgt aangeboden. 


Toneeluitvoeringen Jeugd & volwassenen

Organisatie:  Toneelvereniging Eerde

Ca. twee keer per jaar voeren zij een toneelstuk op.

De club bestaat uit een jeugdgroep en een volwassenen-groep. Door een aantal gevarieerde spelers, van verschillende leeftijden, brengen zij elke keer weer een leuk stuk op de planken, soms zelfs een combinatie van deze twee groepen.


Kindervakantiewerk  

Organisatie: werkgroep KVE

De kindervakantieweek in Eerde komt ieder jaar terug in de laatste weken van de zomervakantie.

Deze happening vindt plaats aan de Bergweg.  Speciaal voor de schoolgaande jeugd is dit een gezellig evenement met creatieve en sportieve activiteiten.
De organisatie bedenkt van alles om de Eerdse kinderen een aantal leuke dagen te bezorgen. Eén ding blijft ieder jaar op het programma staan: de spectaculaire zeepkistenrace waarmee de kindervakantieweek wordt afgesloten.  


Sinterklaasviering

Organisatie: Super Staff

Ieder jaar is er dit betoverend Sinterklaasevenement met Sinterklaas en een hoop kleurrijke pieten, waaronder de talentvolle Hocus Pocus Piet en de moderne en hippe Fashion Piet. Genoeg voor een magische Sinterklaasmiddag voor het hele gezin. Jong en oud zullen genieten van dit prachtig verzorgde en ouderwets gezellige Sinterklaasfeest! Dit vindt plaats in Gemeenschapshuis De Brink.