Vriendenkring Fanfare De Echo der Bergen

1979 - 2018

 

Oprichting

In 1979 nam Martien Steenbakkers het initiatief om een vriendenkring op te richten. Samen met Hans Pothof realiseerde hij zijn plan. De mensen van het eerste uur waren Jan PLoegmakers, Marietje van den Tillaart-van Heeswijk, Riek Verberk-Gloudemans en Gerard Stapelbroek. De vriendenkring groeide uit tot een club met meer dan 100 leden. Die leden zorgden ervoor dat de fanfare regelmatig financieel ondersteund kon worden. Voor de fanfare zeer welkom voor b.v. de aanschaf van instrumenten of uniformen.  Tijdens een jubileum of een concert werd het bedrag aangeboden. Dit ging vergezeld van een leuke speech door de woordvoerder van het bestuur, Jan Ploegmakers. Jan kreeg meestal de lachers op zijn hand. Marietje van den Tillaart en Riek Verberk gingen in november van ieder jaar de deuren langs om de 'vrienden van de fanfare' te bezoeken en de contributie op te halen. 

 

Wisseling van de wacht

In de loop der tijd nam Gerard Stapelbroek afscheid. Toen Marietje van den Tillaart in 1995 afscheid nam zorgde zij voor een waardig opvolger. Haar dochter Bep Verkuijlen-van den Tillaart nam haar taak over. Eind 2012 werd afscheid genomen van Jan, Riek en Bep. Vanaf dat moment gingen Silvy Habets en Jet Keetels-van Erp zich inzetten voor de vriendenkring. 

Toen fanfare De Echo der Bergen werd opgeheven werden ook de activiteiten van de vriendenkring gestaakt. Op dit moment wordt bekeken of, en op welke manier, deze vriendenkring nieuw leven ingeblazen kan worden ten bate van Muziekvereniging Meierijstad.

Foto's: Antoinette van de Burgt.

Vriendenkring bij concert fanfare bij de kiosk. Staande v.l.n.r.: Riek Verberk-Gloudemans, Jan Ploegmakers en Bep Verkuijlen-van den Tillaart, 2004.

Drika van Rijbroek, het oudste lid van de Vriendenkring, wordt toegesproken door Jan Ploegmakers,  2004.

Kerstconcert in De Brink. V.l.n.r.: Jan PLoegmakers, Riek Verberk-Gloudemans, Bep Verkuijlen- van den Tillaart, 2005.

Nog één keer een eerbetoon aan Marietje van den Tillaart-van Heeswijk tijdens het kerstconcert dat in het teken stond van het (ruim) 25-jarig bestaan van de Vriendenkring, 2005.

Kerstconcert 2008. V.l.n.r.: Jan Ploegmakers, Riek Verberk, Bep Verkuijlen. Op de achtergrond de voorzitter van de fanfare, Frans Zegers.

Huldiging jubilaris Jan Vissers (links)  tijdens kerstconcert vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap van de fanfare. V.l.n.r.: Jan Vissers, Jan Ploegmakers, Bep Verkuijlen, Tonnie Vissers-Verbruggen, 2009.