Kinderkoor Delninjo 

De oprichting

Begin 2006 liep de communiewerkgroep en de ouders van de communicanten tegen het gemis van een kinderkoor aan. Wendy de Koning en Bea van Thiel namen daarop als ouders het voortouw om de communicanten liedjes te leren en ze muzikaal te begeleiden. Tijdens het evalueren van het communietraject gaven de kinderen aan, dat zij juist het zingen van de liedjes erg leuk hadden gevonden. Met dit gegeven dacht Bea dat een kinderkoor een echte aanwinst voor het dorp kon zijn. Daarom benaderde zij Wendy en samen besloten zij na de zomervakantie te starten met een kinderkoor.

 

Repetities

Kinderkoor Delninjo werd opgericht op geheel vrijwillige basis. Kinderen vanaf groep 3 t/m 8 mochten deelnemen aan het koor. Vanuit de Eerdse geloofsgemeenschap kregen zij alle steun en medewerking. Zo mochten zij voor de repetities iedere week gebruikmaken van de ruimte in het Patronaatsgebouw, kregen ze van hen eigen Delninjo shirts en kregen de kinderen jaarlijks met kerst een presentje.

Iedere maandagmiddag werd er direct na school gerepeteerd van 15.15 uur tot 16.00 uur. Door het groeien van de groep naar meer dan 30 kinderen, kwam Ine Verstraten er een jaar later als leidster bij.

 

Optredens

Kinderkoor Delninjo trad op bij vele vieringen in de kerk in Eerde, maar ook elders in Meierijstad en daarbuiten. Ook voor bewoners in verpleeghuizen, Sinterklaasintochten en tijdens de Kerst-Inn bij o.a. basisschool Petrus en Paulus en winkelcentra. Ook nam zij deel aan kerstconcerten met andere verenigingen zoals muziekvereniging Allegretto’s en de Eerdse fanfare / drumband. Ze zongen bij de heropening van De Brink en namen deel aan de Eerdse Korenmiddag.

Tekst: Bea van Thiel-van Berkel

 

Optreden Mellisehof Eindhoven, 26 oktober 2012.

1e rij v.l.n.r.: Lisa Habraken, Bram van Aarle, Marit van de Donk, Bente van Breugel, Bauke Gordijn.

2e rij v.l.n.r.: Jelt van Aarle, Roanne Habraken, Sarah de Wit, Nienke van Berkel, Suzan van Heertum, Silke van der Looij, Noa Tibosch.

3e rij v.l.n.r.: Zoë Tilbosch, Meike Verhagen, Janneke Huijberts, Ine Verstraten. Foto: John van Thiel. 

Kerstconcert met Eerdse fanfare en drumband, 15 december 2013. Foto: Antoinette van de Burgt.

Einde

Aan het eind van seizoen 2014 gaven diverse kinderen aan te willen stoppen met het koortje. Dit had mede te maken met de terugloop van de Eerdse mensen naar de kerk. Omdat het kinderkoor voor de vrijwilligsters veel tijd en werk met zich mee bracht, werd er besloten om te stoppen met het kinderkoor. Wel konden zij terug kijken op een hele mooie periode met de vele kinderen die het kinderkoor al die jaren had gehad.

Het koortje met nieuwe shirtjes, mei 2008.

1e rij knielend v.l.n.r.: Manon Brouwers, Roselin Raaymakers, Joanita Ketelaars, Merel Krol, Max van der Linden, Zoë Tibosch, Roos Gloudemans, Nieke Stamps, Giel Ketelaars.

2e rij v.l.n.r.: Renske van der Looij, Mijntje Krol, Yoni van der Linden, Marthe van Pinxteren, Fleur Gloudemans, Noor Ketelaars en Anouk Brouwers.

3e rij van links naar rechts: Lieke Toonen, Tessa Vermeulen, Lois Bek, Judie van Schaaijk, Kim Habraken en Meike den Dekker

4e rij v.l.n.r.: Niek van de Elzen, Julian van Thiel, Stan van de Meerakker en Joran van de Boogaard. Foto: Wendy de Koning.

Kinderkoor Delninjo met leiding, 2009.

1e rij v.l.n.r.: Willem van der Horst, Vincent van Gils, Evelien van der Horst, Mees Habraken, Jelt van Aarle, Stijn van Berkel.

2e rij v.l.n.r.:  Kim Habraken, Nick van Erp, Roselin Raaymakers, Mijntje Krol, Yoni van der Linden, Noor Ketelaars, Stan van de Meerakker, Anouk Brouwers en Renske van der Looij.

3e rij van links naar rechts: Bea van Thiel, Meike Verhagen, Nanine van Gils, Maxime Arts, Sanne de Poorter, Iris van Berkel, Senna van Lieshout, Silke van der Looij, Ellen Meulendijks, Jasmijn van der Velden, Wendy de Koning en Ine Verstraten. Foto: John van Thiel.

De leden van Delninjo bij de Wijbosche kerk na het zingen bij gelegenheid van 1e H. Communie, 29 mei 2011. Foto: John van Thiel.