Gemengd Koor Cantado

In april 2018 was het 20 jaar geleden dat leden van de KVO het initiatief voor een koor namen. Nee, geen vrouwenkoor maar een gemengd koor.  Naast de K.V.O.- leden waren mannen ook welkom en werd wel 40+ als richtleeftijd genoemd. Het repertoire bestaat uit gezellige populaire muziek. Naast de Engelstalige liedjes volgden later ook Franstalige, Russische, Zuid-Afrikaanse, Italiaanse, Duitse, etc. muziekstukken. 

 

In die 20 jaar hebben we op talloze plaatsen onze liederen laten horen. Van het kasteel in Heeswijk tot de kerk van Ameland.  Ook veel kerstconcerten en samenwerking met de fanfare bij hun jubileumconcerten in een grote tent.

In verzorgingshuizen worden onze liederen ook erg gewaardeerd.  

Het koor heeft een kleine 30 leden en we zingen 4-stemmig á capella. 

De repetities van het koor zijn elke dinsdagavond  in 't Hooghuys, waar druk gezongen wordt.

Het is flink oefenen, maar dat vinden we fijn.

 

Kerstconcert Cantado i.s.m. Afrika Enga koor

Dit is een uniek concert gegeven in Eerde door 3 koren. Het was ter ere van de bevrijding in 2014. Er worden diverse muziekstukken gezongen en begeleidt door onder andere Tom van Aarle. De video is gemaakt door Annie de Goeij.

Onder leiding van dirigente Jeanneke v.d. Ven proberen we de lat steeds hoog te leggen. Druk gepraat wordt er in de pauze, dat is ook een belangrijk onderdeel van het koor. De gezelligheid onderling, en ook het samen zingen al die jaren op zoveel verschillende plaatsen, geef een sterke band.

Het koor is altijd op zoek naar nieuwe zangers, vooral mannen zijn van harte welkom omdat we toch 4-stemmig zingen. Kom gerust eens vrijblijvend naar de repetitie. En bovendien is zingen goed voor de gezondheid en de hersenen.

foto: Collectie Fia Fiers

Contact :

Marlies van der Hofstad

tel: 0413-366576

mail: vanderhofstadrouschop@home.nl

Foto's: Antoinette v.d. Burgt