Hofkapel Dè's Mooi

Het is in het jaar 2000 dat Hofkapel Dè’s Mooi wordt opgericht. Het is niet de eerste hofkapel die Eerde rijk is. Het is de opvolger van Hofkapel De Oivers welke in 1984 het levenslicht zag. Bij de oprichting  Hofkapel Dè’s Mooi kwamen er, naast leden van Blaaskapel De Bergtoeters, ook andere muzikanten bij. Dat betekende dat carnavalsvereniging De Oivers weer als vanouds kon rekenen op muzikale ondersteuning. Want in 1999 moest de muzikale begeleiding van buitenaf komen. In 2000 waren er drie leden van de hofkapel die al sinds de oprichting van Carnavalsvereniging De Oivers in 1970 meebliezen tijdens carnaval. Dit waren Tiny de Poorter, Pierre van de Burgt en Henk Zegers. De twee laatste zijn nog steeds van de partij.

Repetities

De repetities worden vanaf het begin gehouden in 't Hooghuys. Als carnaval voorbij is nemen de muzikanten een tijdje 'vrijaf'. Maar na de zomervakantie worden de instrumenten weer opgepakt om zich voor te bereiden op het volgende carnavalsseizoen. Naast carnaval zien we de hofkapel ook af en toe tijdens andere evenementen in ons dorp.

Bezetting

De huidige bezetting van de hofkapel is als volgt:

Martien Timmers - Grote trom

Jacqueline van Roosmalen-Habraken - Kleine trom

Mariska van Erp - Bekkens

Henk Zegers - Tenorhoorn

Irma Zegers - Tenorhoorn

Jorg Verhagen - Tenorhoorn

Arjan van Asseldonk - Tenorhoorn

Peter van Roosmalen - Trombone

Vincent Lelieveld - Trombone

Harrie Verhoeven - Bas

Renske van der Looij - Altsaxophone

Ellen Nieuwkamp-van Roosmalen -  Altsaxophone

Theo van de Burgt - Trompet

Johan Zegers - Trompet

Pierre van de Burgt - Trompet

De hofkapel tijdens de carnavalsoptocht in Eerde met Prins Jack en Prinses Astrid. Foto: © Antoinette van de Burgt, 2013.

 

Contactgegevens

De hofkapel kan altijd nieuwe leden gebruiken. Bespeel je een instrument en lijkt het je leuk om je bij de hofkapel aan te sluiten. Je bent van harte welkom!

Contactgegevens:

Ellen Nieuwkamp-van Roosmalen, Tel. 06-10753064.