Bijzondere & Sportieve Prestaties

Kent u nou ook iemand uit Eerde die een

knappe en sportieve  prestatie heeft geleverd?

Laat het ons weten: info@eerdeopdekaart.nl

 

Thea van Erp

Voetbal

Nederlands vrouwen elftal 1988 - 1989

Thea heeft drie interlands gespeeld, allen in 1988. Ze was toen vijfentwintig. "In de kwalificatie naar het EK van 1989 wonnen we van Zweden maar verloren we tweemaal van Noorwegen. Toen was vrouwenvoetbal nog totaal niet in beeld, volgens mij is er een samenvatting van een paar minuten op tv te zien geweest. Kan me nog herinneren dat ik een paar seconden in beeld ben geweest. Wij waren toen nog gewoon amateur, er werd niet betaald zoals nu. We kregen de reis en hotel vergoed, meer niet.”

Bron:  Eerdse Krant


Foto gemaakt door Frans Haarmann. Collectie Eerdse Klanken.

Chantal van Geffen

Wielrennen

Deelname aan Tour de féminin, 1993

 

Met de Bose-ploeg, met in de gelederen ook Monique Knol, nam Chantal als enige Eerdse ooit deel aan de Tour de féminin. Hoewel ze niet als eerste over de streep kwam was dat een geweldige prestatie! 


Fred van Zutphen

Handboogschieten

Olympische Spelen 2000

Foto: De Telegraaf  

Hij is tot nu toe de enige Eerdenaar die ooit heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen (OS), die van Sydney in de zomer van 2000. Fred komt uit een echte handboogschieten-familie: zijn opa heeft De Rozenjagers mede opgericht en een aantal ooms hebben ook veel de sport beoefend. 

Foto Collectie Fred van Zutphen


Ad en Linda van de Laar 

Rijden voor een goed doel 2010

Foto: Johnny van Geffen

Van Amsterdam naar Dakar Het is een niet alledaagse combinatie. Vader en dochter rijden met een auto van Amsterdam naar Dakar. Afstand: 8000km!  Er zit ook een goed doel aan vast, namelijk een project van de Nederlandse Stichting Hand to Hand. Doel van het project: er worden een drietal werkplaatsen gecreëerd voor jongeren in Farato, een klein dorpje in Gambia.


Eimbert Timmermans

Dakar

 

Toen Eimbert werd ingevlogen als monteur bij een rally is hij besmet geraakt met het "Dakar-virus". Hij begon met zelf bouwen in 2010. Hij heeft inmiddels 18 (Dakar)trucks gebouwd. 3 voor zichzelf en 15 voor klanten.

Hij heeft 2 keer als monteur meegereden in de Dakar Rally in Zuid Amerika van 2009 en 2010. Daarna 5 keer zelf gereden als snelle assistentie in het X-Dakar team van Frits van Eerd, Peter v.d. Bosch en Erik van Loon. Dit was in het jaar van 2011 t/m 2015.  Met zijn vrouw Ans, op de achtergrond, is Dakar onderdeel van zijn  leven geworden.

Foto: Gerlinde Schrijver


Ties Verhagen

Wielrennen

 

In 2016 nam Ties afscheid na eenenvijftig jaar. Al die tijd heeft de Eerdenaar met een KNWU-licentie gereden. Onafgebroken. Eerst als wegrenner, later als veldrijder en mountainbiker. Ties was de eerste renner in Eerde met een KNWU-licentie, later hebben velen zijn voorbeeld gevolgd en zijn ook wedstrijden gaan rijden. In de hoogtijdagen hadden achttien Eerdenaren een licentie, oftewel 1,3% van de Eerdse bevolking. Ongekend!

Bron: De Eerdse Krant


Deelnemers Alpe d’HuZes

 

Fietsen: 

2015 Eric Gloudemans - 6 x beklommen

2015 Hans van Thiel  - 6 x beklommen

 

Lopen:

2015 Margret Mauer - 1 x beklommen

2016 Margret Mauer - 2 x beklommen

2018 Huib en Antoinette van Osch

2018 Margret Mauer - 2 x beklommen

 

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.


Frank Groenendaal  

Bakfiets over Mont Ventoux  2012

 

Twee weken deed wielrenner Frank Groenendaal er over om bij de Mont Ventoux in Frankrijk aan te komen. Met de bakfiets. En om zijn missie te volbrengen fietste hij, samen met 65 fietsfanaten, ook nog eens tot driemaal toe de ‘Kale Berg’ op. Dit allemaal om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor Orange Babies.

 


Meike Keetels en Renee van Erp,

Acrogym

 

Nederlands Kampioenschappen, 2016 (8e)  en 2017 (11e)

Foto's: Collectie Renee van Erp


Geertje Gloudemans

Mountainbiken

 

Cycle for Plan. Van 29 januari tot 8 februari 2020 is Geertje de uitdaging aangegaan om, samen met een groep, in 7 dagen tijd 400km per mountainbike te fietsen in Guatemala voor een goed doel: het verbeteren van de onafhankelijkheid van meisjes en jonge vrouwen aldaar.

Foto: Elles Ploegmakers