Het verhaal van Seppo Leppälä  

film geproduceerd door Twinning Media

Pianostemmer & restaurateur in Eerde

Seppo Leppälä, oprichter van Piano Finn is geboren in Helsinki, Finland. Seppo begon op 6 jarige leeftijd met piano spelen. De liefde voor dit instrument is nooit meer verdwenen. Sinds 1997 is Piano Finn gevestigd in Veghel. Piano Finn is gespecialiseerd in onderhoud, renovatie, restauratie en stemmen van piano’s en vleugels. Ook verkoop, verhuur en transport van piano’s behoren tot het dienstenpakket.

 

Atelier Eerde 

Hij werkte voorheen in Veghel in zijn garage.  Het viel niet mee om daar zijn ambacht uit te oefenen. Met name had hij last van ruimtegebrek; alles stond op elkaar tegen de muren. Bij toeval kwam hij na een aantal jaren in Eerde terecht. Daar was de mogelijkheid om een atelier te maken zodat hij niet alleen kon werken aan de piano's maar ook een kleine showroom kon inrichten. Hij werkt nu nog altijd op de Vlagheide....

De werkplaats van Piano Finn ligt sinds 2003 op de mooie Vlagheide in Eerde, bij de familie Gloudemans/Ploegmakers. Daar repareert en restaureert Seppo Leppälä piano’s en vleugels met uitzicht op het prachtige Eerdse landschap.

Inmiddels is Seppo al ruim 35 jaar bezig met zijn vak als pianotechnicus. Zijn uitgangspunt bij restauratie van oude instrumenten is het respecteren en behouden van de originaliteit. Seppo’s klanten zijn grotendeels particuliere piano-eigenaren, maar ook twee grote pianozaken, meerdere kerken, concertzalen en studio’s.

 

Mocht u interesse hebben dan kunt u contact opnemen via

 M: 06-30366818

seppo@pianofinn.nl

www.pianofinn.nl

 

Voor contact kunt bellen of mailen. Seppo werkt op afspraak.