Film Eerde 2000 

Eerde 2000 was een vereniging die zich ten doel stelde van het jaar 2000 een bijzonder en onvergetelijk jaar te maken.

Eerde 2000  wilde een bijzondere millenniumwisseling met elkaar vieren en voor het dorp Eerde allerlei leuke activiteiten te organiseren. Een van deze activiteiten was een film te maken van alle leden van Eerde 2000. Dit werd opgepakt door Jeanne Ploegmakers en Tineke Gloudemans. Door spontane medewerking van de leden is deze film tot stand gekomen in 1999, om zo een herinnering te bewaren en de gemeenschap van Eerde een goed 2000 toe te wensen.  Het bleek een mooie, maar zeer tijdrovende opdracht waar ze vele uren in gestopt hebben.

Met veel plezier en uiteindelijk een prachtig eindresultaat.

Foto: Archief Collectie Tineke Gloudemans

NOSTALGIE

Nu decennia later is de film van de plank gehaald en kan men vanaf nu, 20 jaar later, een gedeelte van de film bekijken. 

Een impressie van Eerde gemaakt door Tineke en Jeanne.  Het was de introductiefilm van de Eerde 2000 film.

Het is een blijvende registratie van de omgeving, bijzondere locaties, de kerk, dorpscafé, natuur en allerlei mooie plekjes wat het dorp kenmerkt. 

Ze hebben het dorp Eerde op een bijzondere wijze in beeld gebracht. Daarnaast bezochten zij alle leden van Eerde 2000 waarbij men zich voorstelde en ook een wens of boodschap uitspraken over het jaar 2000. Ook werd er een videoverslag gemaakt door deze twee van de vele activiteiten die in het jaar 2000 werden gerealiseerd. 

Jeanne en Tineke zijn ruim 2 jaar bezig geweest om deze helse klus te klaren en organiseerde diverse filmdagen toen de film klaar was. 
Per straat en buurtschap werd de film getoond. Een film van uiteindelijk van bijna 14,5 uur was het resultaat. 

En daar mag heel Eerde trots op zijn!

Activiteiten 2000 

Naast alle interviews met de leden van Eerde 2000 (binnenkort op te vragen via deze site) is er ook een registratie van bepaalde activiteiten in het jaar 2000 gemaakt. 

In deze video zijn fragmenten te zien van o.a. het gehele feestweekend in het jaar 2000. 

Wilt u de gehele film zien? Ook deze zal opvraagbaar zijn bij 'Eerde op de kaart'. Wij houden u op de hoogte.  

Binnenkort op deze site!

Alle filmpjes zullen beschikbaar zijn en op aanvraag te zien zijn via deze site. 

Alle interviews met de leden van Eerde 2000 van 20 jaar geleden.