Kerkplein


Heilig Hartbeeld 

Foto: standbeelden.vanderkrogt

Joannes Franciscus van de Sande (1851-1926) werd in 1899  pastoor in Eerde. Hij vierde op 20 oktober 1924 zijn zilveren jubileum en kreeg daarvoor van de parochianen een Heilig Hartbeeld aangeboden. Het beeld werd gemaakt door Jan Custers en geplaatst op het plein voor de Sint Antonius Abt kerk.

In verband met veranderingen aan het plein is het beeld enige malen verplaatst. Bij een verhuizing naar de pastorietuin rond 1968, wegens de aanleg van parkeerplaatsen, verloor het zijn oorspronkelijke natuurstenen sokkel. In 2009 werd het beeld gerestaureerd en herplaatst voor de kerk. 

In de voet van het beeld staat:

KOMT ALLEN TOT MY

Het beeld staat op een achtkantige bakstenen sokkel.


Informatiebord kerkplein

De informatie op het bord werd samengesteld door de werkgroep Eerdelogie. Het informatiebord werd  op 5 november november 2016 geplaatst. De dag erna was het evenement Eerde Grenzeloos. De onthulling van het bord gebeurde op die dag door de burgemeesters van Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel.

 

Foto's: © Antoinette van de Burgt.

Leden van de werkgroep Eerdelogie plaatsen samen met vrijwilligers het bord op het kerkplein. V.l.n.r.: Erwin Janssen, Henk van der Burgt, Dirk Mobers en Tony van Geffen.

V.l.n.r.: Geert van der Hofstad, Frans Zegers, Erwin Janssen, Henk van der Burgt, Tony van Geffen.

Nauwkeurig wordt alles gemeten. V.l.n.r.: Tony van Geffen, Henk van der Burgt, Frans Zegers.