Nieuwsberichten 

Dahliavereniging jubileum

Op 1 mei 2024 bestaat de Dahliavereniging van Eerde 50 jaar. Een mooi moment om bij stil te staan en terug te gaan naar de oprichting van deze mooie vereniging. Een stukje geschiedenis en een fotoalbum waarin kleurrijke foto's te bewonderen zijn.

Lees meer »

Monumentendag Eerde

De werkgroep Eerdelogie heeft, samen met de geloofsgemeenschap van Eerde en de Vrienden van de Eerdse Kerk, een aantrekkelijk programma uitgewerkt voor de open monumentendag op

Lees meer »

Heropening Molen 2011

Het is 10 jaar geleden...de heropening van de St. Antonius Molen van Eerde. Hierboven nog een foto van hoe het voor de gigantische restauratie eruit zag. Nu is het weer een parel van het dorp. Er zijn veel activiteiten, de molen draait iedere week weer zijn rondjes en we zijn trots dat dit prachtige monument in originele staat is teruggebracht. Lees meer over de St. Antonius Molen.

Lees meer »

Oiver Boerenbruidsparen

Een nieuwe rubriek aan de lijstjes toegevoegd. Vandaag is het Carnavalsmaandag en een aantal jaren geleden stond deze dag geheel in het teken van het boerenbruidspaar. Naast de prins was er een boerenbruidspaar wat met carnaval 'in de echt verbonden' werd. Dit in het bijzijn van de getuigen en heel veel oivers waarbij men genoot van een borreltje en hapje. Het begon in 1992 met een bijzonder echtpaar ....benieuwd naar dit paar en de andere boerenbruidsparen die in Eerde 'getrouwd' zijn? Kijk dan op het lijstje. 

Lees meer »

Film KERST 2020

De redactie kreeg in december een zeer mooi filmpje in de mailbox. Het filmpje is een registratie van het kerstverhaal in de kerk van Eerde. Het kerstverhaal verteld door Ria de Vries met prachtige beelden van de Eerdse kerk.  

Lees meer »

Eerde

Collectie Noord-Brabant Museum

Dorp met de vele gezichten,

In het hart van Meierijstad

Wilde je uitgebreid belichten,

Omdat je het even nodig had

Omdat je me af en toe zo raakt,

Heb ik extra goed opgelet

Dat wat je zo bijzonder maakt

Daarom nu 'op de kaart' gezet!