2017 De loftrompet

Heb jij dat ook? Dat je soms bijzondere dingen ziet waarvan je niet weet welk verhaal er achter schuilt? Dat zou ook zomaar kunnen met ‘De loftrompet’ op de Vlagheide. Het kunstwerk, gemaakt door Edwin Bos uit Vorstenbosch, is op 21 juni 2017 onthuld. Het herinnert ons aan vier trompettisten die 35 jaar lang aubades, serenades en reveille hebben geblazen. Het idee voor ‘De Loftrompet’ kwam van Jan Gloudemans. De overige trompettisten zijn: Henk Zegers, Pierre van de Burgt en Johan Zegers. Het is een bijzonder kunstwerk met de contouren van de vier muzikanten met daarin hun initialen. Het kunstwerk, dat gemaakt is van cortenstaal, werd onthuld door Anne Zegers, Tineke Gloudemans-Bos en Greet van Kessel-de Poorter.

Foto's: © Antoinette van de Burgt, 2017.

Foto's: © Antoinette van de Burgt.

Reveille op de Kuilen bij 40-jarig jubileum fanfare De Echo der Bergen, 1982. 

Reveille bij 40-jarig bestaan van Fanfare De Echo der Bergen. V.l.n.r.: Pierre van de Burgt, Johan Zegers, Jan Gloudemans en Henk Zegers, 1982. 

Serenade bij een bijzondere verjaardag op 20 november 2020. Video: Tellestory.

V.l.n.r.: Pierre van de Burgt, Johan Zegers, Henk Zegers en Jan Gloudemans.

Blazen van de reveille bij de presentatie van het boek DieGenen uit De Eerde, 2001. V.l.n.r.: Johan Zegers, Pierre van de Burgt, Theo van de Burgt, Henk Zegers.

Reveille tijdens het 50-jarig priesterjubileum van pastor Harrie Hamers, 2001.